Haldor – Opprette oppgave med kameratvurdering

• Oppdatert
  1. Klikk på Oppgaver i venstremenyen.
  2. Klikk på Opprett ny oppgave.
  3. Merk av for den/de gruppene du vil opprette en oppgave for. Hvis du merker av for flere grupper, blir det én oppgave for hver gruppe.
  • A) Merk av for gruppe.
  • B) Merk av for enkeltelever innen gruppen.

1. Velg Type oppgave.
  2. Hvis du vil, kan du velge å kobleoppgaven til en Plan.
  3. Fyll utfeltene:
  • A: Start og starttidspunkt – slutt og sluttidspunkt for oppgaven.
  • B: Tittel på oppgaven
  • C: Beskrivelse av hva elevene skal gjøre i oppgaven (instrukser for oppgaven)
  1. Type vurdering – du som lærer vurderer alltid resultatet. Merk av for Kameratvurdering for å opprette en oppgave der elevene siden kan vurdere hverandres arbeid parvis.
  2. Under Ekstra tilpasninger vises de tilpasningene som foreligger for elevene i den gruppen planen er opprettet for.
  3. Hvis du vil legge ved en filklikker du på Velg filer.
  4. Du kommer nå til din OneDrive. Filene må være lagret i OneDrive for at du skal kunne legge dem ved.
  • A) Marker de filene du vil legge ved planen.
  • B) Velg Select når du har markert filene som du vil legge ved, så blir de lagt til i oppgaven.

1. Velg filtyper
  • A) Instruksjon – filen legges til som et dokument elevene kan laste ned
  • B) Maldokument – filen legges til på elevenes arbeidsområde. Elevene får hver sin kopi av dette dokumentet. Det er i dette de skriver innleveringsoppgaven.
  1. Under Kompetansemål legger du til de kompetansemålene som du vil at det skal arbeides med i oppgaven. Du foretar dine vurderinger etter kompetansemålene som du legger til her.
  1. Avslutt skjemaet ved å velge et av følgende alternativer:
  2. A) Publiser– oppgaven publiseres for elevene dine
  3. B) Lagre utkast– oppgaven vises bare for deg
  4. C) Avbryt– ikke noe av det du har gjort, blir lagret.