Basisgrupper – Opprette basisgruppe

• Oppdatert

Om funksjonen

Basisgrupper kan brukes i gruppearbeid

Du som lærer kan vise basisgrupper via projektoren for å synliggjøre hvilke grupper elevene skal arbeide i

Du kan ha flere basisgrupper i én klasse/undervisningsgruppe etter forskjellige arbeidsområder eller fag

Elevene kan se hvilke basisgrupper de tilhører

1. Klikk på Grupper, som du finner i venstremenyen.

2. Klikk på gruppen der du vil opprette en basisgruppe.

3. Klikk på Basisgrupper, som du finner til høyre under overskriften Verktøy.

4. Klikk på Opprett basisgruppe for å opprette en ny basisgruppe.

5. Du kommer nå til skjemaet for å opprette basisgrupper.

6. Tittel– gi basisgruppen en tittel.

7. Del inn gruppene.

• Del inn automatisk –
    • A) Velg Antall grupper eller ...
    • B) Elever per gruppe og angi antallet ved hjelp av + (pluss) og - (minus).
    • C) Velg deretter Generer, så opprettes grupper automatisk.
  • Opprette gruppene manuelt:
    • D) Legg til gruppe.
    • E) Under Velg gruppe ved siden av hver elev kan du flytte inn elevene i de gruppene du oppretter.

8. Klikk på Lagre når gruppeinndelingen er ferdig

9. Basisgruppen er nå klar til bruk.