Arbeide med oppgaver

• Oppdatert
  1. Klikk på Oppgaver i venstremenyen
  2. Alle oppgaver du er tildelt, havner i forskjellige kategorier. Vises ikke kategorien, har du heller ingen oppgaver i den.
  • Passert sluttdato – oppgaver som ikke er levert innen fristen
  • Aktuelle – oppgaver som er aktuelle akkurat nå
  • Kommende – kommende oppgaver
  • Leverte – oppgaver du har levert
  1. A) Kategori: Aktuelle
  2. B) Oppgave

1. Klikk på en oppgave
  2. Beskrivelse – når du kommer inn på en oppgave, vises instruksene for oppgaven øverst på skjermen.
  3. Under overskriften Verktøy ute til høyre finner du
  • A) Samtale – start en samtale med læreren som har laget oppgaven
  • B) Utskrift – skriv ut oppgaven
  • C) Åpne arbeidsområde – åpne det bakenforliggende SharePoint-biblioteket for å få tilgang til filene dine
  • D) Send inn – når du er ferdig med oppgaven, går du hit for å sende den inn
  1. Rullnedover på siden.
  2. Kompetansemål– her vises kompetansemålene som læreren skal vurdere oppgaven etter. Når oppgaven er vurdert, vises vurderingen blant annet her.
  • A) Klikk på plusstegnet for å vise kompetansemålene.

1. Vedlagte dokumenter til oppgaven – dokumenter som læreren har lagt ved oppgaven. Hvis du klikker på et dokument, blir det lastet ned på datamaskinen din.
  2. Mine filer
  • A) Detaljer – her ser du filene dine. Filen som er merket, vises under C. Gå videre til B hvis det ikke er noen filer her.
  • B) Last opp – hvis du ikke har noen filer i filvisningen, eller du vil laste opp flere filer.
  • C) Dokument/fil – dokumenter som ligger under A, tas inn og vises her.
  1. Laste opp filer til Haldor.

Hvis du vil laste opp en fil, kan det gjøres på to måter.

• A) Klikk på Last opp i høyde med overskriften Mine filer.
  • B) Rull oppover på siden og klikk  Åpne arbeidsområde, som du finner ute til høyre under overskriften Verktøy. Denne måten er best hvis du har store filer som skal lastes opp.
  1. Redigere dokumenteri Haldor

Alternativ 1

• A) Plasser markøren i dokumentet og begynn å skrive på oppgaven.
  • B) Trykk  Skjul for å lukke Detalj-menyen.
  • C) Velg Fullskjerm hvis du vil at dokumentet skal fylle hele skjermen.

Alternativ 2

1. A) Klikk på Åpne i skrivebordsprogram.Om du har Word installert på datamaskinen, kommer det til å åpnes. Du jobber i så fall med de fullstendige redigeringsfunksjonene i Word. Har du en ustabil internettilkobling, er dette alternativet det beste.

Alternativ 3

1. A) Klikk på Redigerunder Detaljer. Dokumentet åpnes i Word Online i en ny fane i en nettleser.
  2. Sende innen oppgave – for å sende inn oppgaven din ruller du til toppen av oppgaven. Klikk på Send
  3. Spørsmålet Er du sikker? vises. Klikk på Send hvis du er sikker på at du vil sende den inn.