• Oppdatert

Microsofts Engasjerende leser er et verktøy for lesestøtte. I Haldor finner du funksjonen på flere steder, og den kan brukes av personale, elever og foresatte.

1. Åpne et innlegg. Engasjerende leser vises øverst i innlegget.
  2. Klikk på Engasjerende leser.
  3. Teksten i innlegget åpnes i Engasjerende leser.
  4. Tilpass teksten via Innstillinger for tekst, Alternativer for grammatikk og Leseinnstillinger.
  • A) Innstillinger for tekst
    • Juster tekststørrelsen.
    • Juster avstanden mellom ord og tegn.
    • Endre Skrift.
    • Endre Tema.
  • B) Alternativer for grammatikk
    • Aktiver Stavelser.
    • Vis alle * som finnes i teksten.
    •  *Substantiv
    •  *Verb
    •  *Adjektiv
    • *Adverb
  • C) Leseinnstillinger
    • Still inn Linjefokus på ett av tre nivåer.
    • Deaktiver/aktiver Bildeordliste.
    • Oversett teksten.
    • Ord for ord.
    • Hele dokumentet.

1. Lytt til teksten ved å A) klikke på Spill av. Under Stemmeinnstillinger kan du stille inn avspillingshastighet og foreta stemmevalg.
  2. Klikk på pilen øverst til venstre for å avslutte Engasjerende leser.