Gjør Teams- eller Office365-gruppen din til en undervisnings- eller kontaktlærergruppe

• Oppdatert

Når du skal opprette en gruppe i Haldor, må du først tenke på hva slags gruppe det er – en undervisningsgruppe eller en kontaktlærergruppe. Nedenfor finner du beskrivelser av hva du bruker gruppetypene til.

Undervisningsgruppe
Undervisningsgrupper brukes til å samle grupper av elever til f.eks.

• Planlegging
  • Oppgaver
  • Timer
  • Innlegg
  • Vurderinger

Kontaktlærergruppe
Kontaktlærergrupper brukes for å få oversikt over kontaktlærerelevenes:

• Vurderinger
  •  Fravær
  • Elevkort

Merk! I en kontaktlærergruppe kan du ikke jobbe med planlegging og oppgaver.

For å koble en gruppe til Haldor, følg trinnene nedenfor.

1. Begynn med å bekrefte at du bruker riktig skole før du oppretter gruppen

• A) Scroll ned til bunnen av menyen til venstre og se hvilken skole som er lagt inn. Er det riktig skole kan du fortsette til neste trinn i guiden. Hvis feil skole er lagt inn, klikk på skolens navn
  • B) Velg riktig skole. Dersom det ikke finnes noen alternativer/du ikke finner riktig alternativ, kontakt Haldor-administratoren din.

2. Klikk på Grupper i menyen til venstre

3. Klikk på Ikke tilkoblet grupper

4. Du vil nå se en liste over alle dine Teams/M365-grupper som ikke er koblet til Haldor. Finn gruppen du vil koble til Haldor.
5. Klikk på Koble og gruppen du vil koble til Haldor.

6. Velg gruppetype

• A) undervisningsgruppe
  • B) kontaktlærergruppe.

Merk! Dette kan ikke endres i etterkant.

6A. Velger du Undervisningsgruppe kan du også legge til en eller flere læreplaner.

• Klikk på + Legg til læreplan.

• B) Søk etter faget ditt, og klikk på enter-tasten for å se søkeresultater.
  • C) Klikk på faget ditt

7. Klikk på Koble skolens navn til Haldor

8. Teamet ditt / M365-gruppen din er nå koblet til Haldor.