• Uppdaterad
  • Syfte: Att använda schemat för att ge dig, elever, kollegor och ev vårdnadshavare överblick över arbetet som gäller undervisning. 
  • Förväntat resultat: Att du sett schemat och provat några av dess möjligheter. 

Notera

Haldor är inte ett schemaläggningsprogram. Däremot har vi integrationer mot flera av marknadens schemaläggningsprogram (ex Skola24) som gör att schema skapade där återspeglas i Haldor - för personal, elever och vårdnadshavare. Det gör att man får allt undervisningsnära på ett och samma ställe! Har man även modul för närvaro/frånvaro i Haldor rapporterar lärare det i samma system som man organiserar undervisningen i, med smidiga funktioner för att se kollegors och elevers schema. Mentor, elevhälsa och skolledning (samt huvudman om man har Haldor Analys och Uppföljning) har även direkttillgång till statistik för elev, mentor även frånvaroanmälan. Om man har modul Schema plus (som även innehåller provschema) syns även alla uppgifter, utvecklingssamtal mm i schemat. 

 

Några fördelar med att använda Schema direkt i Haldor Education:

  • Schemat är tillgängligt från valfri enhet så länge man har internet - personal, elev, vårdnadshavare.
  • Lektioner i schemat visar kopplade uppgifter.
  • Uppgifter visas i schemat - en halvtimme innan deadline. Kan sorteras på typ för personal.
  • Närvaro görs direkt i samma system man har undervisningen.
  • Lätt att rapportera närvaro för kollegor.

Se ditt och kollegors schema i Haldor

Nu när du har förståelse för schemafunktionen i Haldor är det dags för dig att bekanta dig med schemats möjligheter. Nedan finns instruktionsfilmer - med olika längd och fokus - för dig som föredrar att titta på film och skriftliga instruktioner för dig som föredrar det.

 

Instruktionsfilmer

 

Skriftliga instruktioner

 

Nästa steg

Bra jobbat! När du skapat är färdig med schema föreslår vi att du fritt botaniserar bland hjälpguider utifrån behov och förutsättningar. Missa inte blandade "Tips och trix", FAQ samt "Arbeta effektivt och smart"!

 

 

 

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Var denna artikel till hjälp?