Lärare - Se uppgifter i översiktsvy

• Uppdaterad

Notera: Det finns även videoinstruktioner i Haldor Akademin.

1. KlickaUppgifter i vänstermenyn

2. Dina uppgifter kan du se presenterade i två olika vyer - Kortvy (A) och Tabellvy (B). Du växlar vy genom att klicka på ikonerna.

3. I Kortvyn (A) ser du dina uppgifter sorterade som kort under olika kategorier:

• Utkast - Uppgiften är bara synlig för ägare till undervisningsgruppen.

• Passerat slutdatum - Uppgifter där slutdatumet har passerats.
  • Aktuella - Uppgifter som är öppna för eleverna där sluttiden inte har passerats.
  • Dolda - Uppgifter som är dolda för elever och vårdnadshavare.

Ser du inte en kategori så har du inte en uppgift i den kategorin.

4. I Tabellvyn (B) ser du dina uppgifter presenterade i en tabell.

Uppgifterna presenteras med:

• 1) Titel - Uppgiftens titel.
  • 2) Grupp - Den grupp som uppgiften skapades för.
  • 3) Sluttid - När uppgiften senast ska vara inlämnad.
  • 4) Arbetsstatus - I tabellvyn visas statistik för elevernas Arbetsstatusar:
    • Ej påbörjad - hur många elever som inte ännu öppnat uppgiften.
    • Påbörjad - hur många elever som öppnat uppgiften.
    • Inlämnad - hur många elever som lämnat in uppgiften.
    • Inlämnad - Kan utvecklas - Synliggör för eleven att hen är godkänd men kan nå ett högre resultat. Denna status är synlig för eleverna även om bedömningen ej är publicerad.
    • Återlämnad - Ej fullständig - Synliggör för eleven att hen inte är godkänd på uppgiften. Denna status är synlig för eleverna även om bedömningen ej är publicerad.
  • 5) Uppgiftstyp - Här visas vilken typ av uppgift det är.
  • 6) Information - Här visas hur många elever som har publicerade bedömningar samt om uppgiften är öppen eller låst.

Tabellvyn kan filtreras på:

• Ämnen
  • Grupper
  • Uppgiftstyper
  • Bedömningsstatus
  • Åtkomststatus
  • Du kan anpassa tabellen genom att Välj kolumner. Du kan välja de kolumner du inte har behov av och inte önskar se, välj till kolumner du önskar se bland de som finns att välja på i listan.

Tabellvyn kan du sortera genom att klicka på kolumnrubrikerna:

• Titel
  • Grupper
  • Sluttid
  • Uppgiftstyp