Haldor - Skapa uppgift med kamratbedömning

• Uppdaterad

1. Klicka på Uppgifter i vänstermenyn.

2. Klicka på Skapa ny uppgift.

3. Markera den/de grupper som du vill skapa en uppgift för. Markerar du flera grupper kommer det att bli en uppgift för varje grupp.

• A) Markera grupp.
  • B) Markera enskilda elever inom gruppen.

4. Välj Typ av uppgift.

5. Om du vill kan du välja att koppla uppgiften till en Planering.

6. Fyll i fälten:

• A: Start och starttid - slut och sluttid för uppgiften.
  • B: Titel för uppgiften
  • C: Beskrivning av vad eleverna ska göra i uppgiften (uppgiftens instruktioner)

7. Typ av bedömning - Du som lärare gör alltid slutbedömningen, Markera Kamratbedömning för att skapa en uppgift där eleverna sedan kan paras ihop och bedöma varandras arbeten.

8. Under Extra anpassningar visas de anpassningar som finns för eleverna i den grupp som uppgiften skapats för.

9. Om du vill bifoga en fil, klickaVälj filer.

10. Du kommer nu till din OneDrive. Du behöver ha filerna i OneDrive för att bifoga dem.

• A) Markera de filer som du vill bifoga till din planering.
  • B) Välj Select när du har markerat de filer som du vill bifoga så läggs dessa till i uppgiften.

11. Välj filtyper

• A) Instruktion - filen läggs till som ett nedladdningsbart dokument för eleverna
  • B) Malldokument - filen läggs till i elevernas arbetsyta. Eleverna får varsin kopia av detta dokument, det är i detta de skriver sin inlämningsuppgift.
    Obs! När du har lagt till ett malldokument och sparat så kan du inte ta bort/förändra malldokumentet (gäller även i utkastläge).

12. Under Kunskapskrav så lägger du till de kunskapskrav som du vill arbeta med i uppgiften. Du gör dina bedömningar efter de kunskapskrav som du här lägger till.

13. Avsluta formuläret genom att välja något av följande alternativ:

A) Publicera - Uppgiften publiceras för dina elever

B) Spara utkast - Uppgiften är bara synlig för dig

C) Avbryt - Inget av det som du gjort sparas.