• Uppdaterad

Inläggsfunktionen ger dig som administratör möjlighet att publicera information för elever, vårdnadshavare och personal.

1. Klicka på Inlägg i vänstermenyn.

2. Klicka på Skapa nytt inlägg.

3. Under Välj grupper väljer du vilka som du vill publicera inlägget för.
(Som Skoladministratör ser du skolans alla mentorsgrupper, samt de undervisningsgrupper du är ägare eller medlem i)

• A) Filtrera listan genom att skriva i sökfältet. Markera önskad grupp eller individ. För att göra en ny filtrering gör du en ny sökning.
  • B) Markera alla grupp.
  • C) Markera enskilda grupper.
  • D) Markera enskilda individer.

4. Välj vilka som ska se inlägget.

• A) Elever - kan läsa inlägget.
  • B) Vårdnadshavare - kan läsa inlägget
  • C) Personal - kan läsa inlägget.

5. Välj vem som ska stå som avsändare.

• A) Personnamn – Här visas namnet på den användare den som är inloggad.
  • B) Fritext - Ett textfält visas när du markerar alternativet Fritext

6. Titel och beskrivning

• A) Titel- Namnge ditt inlägg.
  • B) Beskrivning- Skriv den information som du vill publicera.

7. Lägg till bilder och filer - Dra in och släpp filer i rutan eller klicka direkt i rutan och leta upp dina filer med hjälp av datorns utforskare.

8. Publiceringsdatum

• A) Viktig - inlägget markeras som viktigt.
  • B) Publiceringsdatum - från vilket datum inlägget ska synas.
  • C) Giltig till - ange datum för när inlägget är inaktuellt. Lämna tomt om det inte finns något slutdatum.
  • D) Datum för händelse (visas om Viktig är markerat) - ange vilket datum då händelsen inträffar.

9. Publicering

• Publicera - Inlägget blir synligt för de du valt att synliggöra det för.
  • Spara utkast - inlägget sparas och är bara synlig för dig och andra ägare av gruppen.
  • Avbryt – Formuläret stängs och ingenting sparas.