HAU - Introduktion till Haldor analys & uppföljning

  • Uppdaterad

Haldor Analys & uppföljning (HAU) effektiviserar arbetet med styrning och uppföljning av skolverksamheten och ger skolledare ett effektivt verktyg i det systematiska kvalitetsarbetet – både på huvudmanna- och skolnivå. Det ger dig som skolledare bland annat en översikt av närvaro/frånvaro och omdömen och ett datadrivet stöd för att bättre kunna stötta elever att nå sina mål.

- och det utan att lärare eller skolledare behöver dubbelarbeta, begära eller mata in uppgifter mellan olika system. Det lärare gör i Haldor syns per automatik i Haldor Analys och Uppföljning. Det görs i Power Bi som kan visualiserar den data man behöver på det sätt man behöver. 

Som skolledare får du snabbt aktuella analyser och rapporter för att fatta säkra beslut kring insatser och resurser på alla nivåer i organisationen. Tjänsten erbjuder en rad olika färdiga mallar men också möjlighet att kunna anpassa och skapa egna rapporter.

HAU öppnas i tjänsten Power Bi som Microsoft tillhandahåller. För att kunna nyttja HAU behöver skolan/kommunen även ha licenser för Power BI. 

 

Introduktion till Power BI

Power BI är en samling programvarutjänster, appar och kopplingar som arbetar tillsammans för att förvandla dina orelaterade datakällor till sammanhängande, visuellt fördjupande och interaktiva insikter. Dina data kan finnas i ett Excel-kalkylblad eller i en samling molnbaserade och lokala hybridinformationslager. Med Power BI kan du enkelt ansluta till dina datakällor, visualisera och upptäcka det som är viktigt och dela resultat med alla du vill. Läs mer om Power BI genom att klicka här

 

Power BI + Haldor Analys & uppföljning

I Haldors standardmall för HAU ingår rapporter för 

  • Omdömen
  • Närvaro
  • Extra anpassningar
  • Elevrapporter

Dessa rapporter kan ni själva anpassa och justera eller ta hjälp av oss på Haldor för att anpassa rapporterna eller lägga till flera. Det är ofta också möjligt att importera exempelvis betyg från andra system.

mceclip0.png

 

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Var denna artikel till hjälp?