• Uppdaterad

Rapporter i Haldor Analys och Uppföljning är gjorda i Microsoft Power BI och var och en som skall se eller administrera dessa behöver ha:

  • en licens för Power BI Pro (finns ofta i education-variant)
  • rättighet till den arbetsyta där rapporterna ligger
  • Om rapporterna har så kallad radsäkerhet behöver användarna även läggas till på rätt skola/skolor. 

Du kommer åt Microsoft Power BI genom att gå till https://app.powerbi.com.

De rapporter som ingår i Haldor Analys och Uppföljning ligger i en delad arbetsyta i Power BI som heter Haldor. Om du är Global Admin eller Fabric Admin i er tenant kommer du åt arbetsytan eller kan tilldela dig själv rättigheter att komma åt den för att ge andra rättighet. För att ge dig själv som administratör rättighet att komma åt en arbetsyta, se hantering av arbetsytor hos Microsoft.

Klicka här för att komma till en guide hos Microsoft som visar hur du delar rapporter med de användare som ska kunna ta del av data. Användarna kan läggas till med Läs-rättighet om de bara skall titta på rapporterna. Om de också ska kunna redigera rapporterna får de läggas till med mer rättigheter.

Om det är någon användare som skall kunna lägga till eller ta bort andra användare som skall kunna titta på rapporterna själv så måste den användaren läggas till på arbetsytan som administratör.

OBS! Användaren som du delar rapporten med måste ha en Power BI-pro licens för att kunna se data i Haldor Analys & uppföljning. Notera att de ofta finns i Education-varianter med lägre pris.

 

För er som har RLS (inbyggd radsäkerhet) i era rapporter gäller - utöver ovanstående - att du behöver lägga till AD-grupper som medlem i aktuell grupp i Power Bi service: 

1. Välj aktuellt dataset och klicka på Security: 

 

2. Lägg till användare eller grupper i aktuell säkerhetsgrupp 

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Var denna artikel till hjälp?