Skoladministratör - Aktivera/inaktivera manuell anslutning av grupper

 • Uppdaterad

 

Med rollen Skoladministratör så har du möjlighet att inaktivera möjligheten för lärare och mentorer att ansluta undervisningsgrupper och mentorsgrupper till Haldor på din skola. Inaktivering av manuell anslutning är främst för skolor/kommuner där alla undervisningsgrupper och mentorsgrupper i Haldor skapas upp och ansluts via en synk från ert elevregister. Har ni ingen synkronisering via ert elevregister bör inte möjligheten att ansluta grupper inaktiveras. Obs! Är du osäker på om ni ska/bör inaktivera möjligheten för manuell anslutning. Kontakta er kundansvarig hos Haldor. 

Aktivering/Inaktivering sker individuellt för varje skola, vilket innebär att olika skolor i er tenant kan ha olika inställningar när det gäller manuell anslutning av grupper. Innan du börjar följa guiden, bekräfta att du är inne på rätt skola där du vill aktivera/inaktivera manuell anslutning av grupper. Detta görs högst upp i Haldors vänstermeny. Vill du exempelvis inaktivera möjligheten att ansluta grupper på alla skolor i kommunen behöver du upprepa processen som visas nedan för varje skola i er tenant.

mceclip4.png

 

1. Klicka på grupper i vänstermenyn

mceclip0.png

2. Klicka på Alternativ i det högra hörnet

mceclip2.png

3. Välj om lärare och mentorer i Haldor ska ha möjlighet att ansluta grupper till Haldor

 • A) Mentorsgrupp - används av mentorer för att få åtkomst till elevers elevkort, skapa utvecklingssamtal och ha möjlighet att kommunicera med vårdnadshavare
  • Markerad ruta - en användare med mentorsroll har möjlighet att ansluta ett Team eller Office 365 grupp till Haldor som en mentorsgrupp. 
  • avmarkerad ruta - en användare med mentorsroll kan inte ansluta ett Team eller Office 365 grupp till Haldor som en mentorsgrupp. 
 •  B) Undervisningsgrupp - används av undervisande lärare för att skapa planeringar och uppgifter riktade mot sin undervisningsgrupp.
  • Markerad ruta - en användare med lärarroll har möjlighet att ansluta ett Team eller Office 365 grupp till Haldor som en undervisningsgrupp
  • avmarkerad ruta - en användare med lärarroll kan inte ansluta ett Team eller Office 365 grupp till Haldor som en undervisningsgrupp

 

mceclip3.png

 

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Var denna artikel till hjälp?