När elever lämnar en grupp tas de inte bort per automatik från tilldelade planeringar eller uppgifter. Det är en säkerhetsfunktion utifrån att eleven kan behöva ta med sig material in till ny tillvaro.
Däremot markeras det upp för dig som lärare med ett blått utropstecken. Om du hovrar muspekaren över ser du när eleven lämnade gruppen.
Du får därmed en möjlighet att professionellt avgöra om
- eleven ska tilldelas en bedömning
- om du ska ignorera elevens ev inlämnade/påbörjade arbete
- ta bort eleven ur
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan