• Uppdaterad

Först och främst måste din skola ha modulen för omdöme.

Det finns sedan två förutsättningar för att kunna skriva ett omdöme i Haldor - båda två måste vara uppfyllda för att du som lärare ska kunna skriva ett omdöme:

1. Du som lärare har ämnet kopplat till dig (ämnesbehörighet, görs av Skoladmin/Haldoradmin)
    • Du kan se vilka ämnen skoladmin/haldoradmin kopplat till dig genom att gå in på Omdömen och expandera listan genom att klicka på pilen till höger. I exemplet nedan kan läraren sätta omdöme i Engelska, Fotografisk bild, Samhällskunskap, Svenska (förutsatt att även 2. uppfylls)
  2. Undervisningsruppen du är ägare av har en läroplan / kursplan kopplad till sig - görs genom en av dessa:

• På sidan för omdömen behöver du även säkerställa att du har datumväljaren inställd rätt (nuvarande termin/läsår/period). Vi håller på och ser över sök-funktionen som inte fungerat optimalt, om du inte ser något börja med att RENSA FILTER och ladda om sidan.