Haldor – Opprette gruppeoppgave

• Oppdatert
  1. Klikk på Oppgaver i venstremenyen.

1. Klikk på Opprett gruppeoppgave.

1. Velg Type oppgave.

1. Velg gruppen du vil opprette en oppgave for.

1. Hvis du vil, kan du velge å koble oppgaven til en Plan.
  2. Fyll ut feltene:
  • A) Start og starttidspunkt – slutt og sluttidspunkt for oppgaven.
  • B) Tittel på oppgaven
  • C) Beskrivelse av hva elevene skal gjøre i oppgaven (instrukser for oppgaven)
  1. Under Ekstra tilpasninger vises de tilpasningene som foreligger for elevene i den gruppen planen er opprettet for.

1. Hvis du vil legge ved en filklikker du på Velg filer.
  2. Du kommer nå til din OneDrive. Filene må være lagret i OneDrive for at du skal kunne legge dem ved.
  • A) Marker de filene du vil legge ved planen.
  • B) Velg Select når du har markert filene som du vil legge ved, så blir de lagt til i oppgaven.

1. Velg filtyper
  • A) Instruksjon – filen legges til som et dokument elevene kan laste ned
  • B) Maldokument – filen legges til på elevenes arbeidsområde. Elevene får hver sin kopi av dette dokumentet. Det er i dette de skriver innleveringsoppgaven.

1. Under Kompetansemål legger du til de kompetansemålene som du vil at det skal arbeides med i oppgaven. Du foretar dine vurderinger etter kompetansemålene som du legger til her.
  • A) Velg kompetansemål.
  • B) Skriv eventuelle presiseringer.
  • C) Hvis faget ditt mangler her, kan du velge Legg til fag/kurs og søke opp faget.

1. Under Tilordne elever deler du inn elevene i grupper.
  • A) Har du tidligere opprettet grupper via funksjonen Basisgrupper, kan du velge dem under Velg basisgruppeLes mer om hvordan du oppretter basisgrupper.
  • B) Dele inn automatisk – velg Antall grupper eller Elever per gruppe og angi antallet ved hjelp av + (pluss) og - (minus). Velg deretter Generer, så opprettes grupper automatisk.
  • C) Opprette gruppene manuelt via Legg til gruppe. Under Velg gruppe ved siden av hver elev kan du deretter flytte inn elevene i de gruppene du oppretter.
  1. Avslutt skjemaet ved å velge et av følgende alternativer:
  • A) Publiser – oppgaven publiseres for elevene dine.
  • B) Lagre utkast – oppgaven vises bare for deg.
  • C) Avbryt – ikke noe av det du har gjort, blir lagret.