• Uppdaterad

1. KlickaUppgifter i vänstermenyn.

2. KlickaSkapa ny uppgift.

3. Markera den/de grupper som du vill skapa en uppgift för. Markerar du flera grupper kommer det att bli en uppgift för varje grupp.

• A) Markera grupp.
  • B) Markera enskilda elever inom gruppen.

4. Välj Typ av uppgift.

5. Om du vill kan du välja att koppla uppgiften till en Planering.

6. Fyll i fälten:

• A) Start och starttid - slut och sluttid för uppgiften.
  • B) Titel för uppgiften.
  • C) Beskrivning av vad eleverna ska göra i uppgiften (uppgiftens instruktioner).

7. Typ av bedömning - Du som lärare gör alltid bedömningen, här kan du välja att lägga till följande alternativ utöver din egen bedömning. Obs! Du behöver inte välja något alternativ.

• A) Kamratbedömning - exempelvis Elev 1 bedömer Elev 2, Elev 2 bedömer Elev 3 läs mer om kamratbedömning genom att klicka här.
  • B) Självbedömning - eleven bedömer sitt eget arbete. Läs mer om Självbedömning genom att klicka här.

8. Under Extra anpassningar visas de anpassningar som finns för eleverna i den grupp som uppgiften skapats för.

9. Bifoga filer - Om du vill bifoga en fil, klickaVälj filer.

10. Du kommer nu till din OneDrive. Du behöver ha filerna i OneDrive för att bifoga dem.

• A) Markera de filer som du vill bifoga till din planering.
  • B) Välj Select när du har markerat de filer som du vill bifoga så läggs dessa till i uppgiften.

11. Välj filtyper

• A) Instruktion - filen läggs till som ett nedladdningsbart dokument för eleverna
  • B) Malldokument - filen läggs till i elevernas arbetsyta. Eleverna får varsin kopia av detta dokument, det är i detta de skriver sin inlämningsuppgift.
    Obs! När du har lagt till ett malldokument och sparat så kan du inte ta bort/förändra malldokumentet (gäller även i utkastläge).

12. Under Kunskapskrav så lägger du till de kunskapskrav som du vill arbeta med i uppgiften. Du gör dina bedömningar efter de kunskapskrav som du här lägger till.

13. Avsluta formuläret genom att välja något av följande alternativ:

• A) Publicera - Uppgiften publiceras för dina elever
  • B) Spara utkast - Uppgiften är bara synlig för dig
  • C) Avbryt - Inget av det som du gjort sparas.